Wie is Craftluver?

Mijn naam is Marianna en ik woon in het midden van het land met mijn man Reint en onze hond Flopke, die een eigen blog heeft en een aparte pagina op dit blog! Ondanks dat ik verschillende kwalen heb, die me het leven moeilijker maken, ben ik een positief ingesteld mens, die het beste van de huidige situatie probeert te maken. En met SUCCES!

Toen ik ongeveer 16 jaar jong was ben ik begonnen met het naaien van mijn eigen kleren, maar niet echt veel op dat moment. In 1991 kreeg ik van mijn man een naaimachine en ik was gelijk verkocht! Sinds dat moment ben ik echt begonnen met het naaien van kleding voor mezelf, een paar kinderen en hubby. In de herfst van 2001 kwamen we langs een borduurstudio en manlief vroeg of dat niet iets voor mij zou zijn. Ik vond al heel lang machinaal geborduurde dingen heel mooi, maar nooit gedacht dat ik ze zelf nog eens zou maken! Na rond gekeken te hebben in die winkel namen we de Brother Super Galaxie 3000 naai/borduur machine mee naar huis en een nieuwe hobby was geboren: Machinaal Borduren!

Ik hield al heel lang ook van Patchwork, maar was altijd bang om ermee te beginnen en dacht dat het veel te moeilijk voor me zou zijn. De nieuwe machine maakte me zelf verzekerder, dus besloot ik die herfst in 2001 ook met patchwork te beginnen. Na een beginners cursus gevolgd te hebben, voor zowel hand als machinaal werken, heb ik mezelf toen steeds verder verdiept en nieuwe technieken geleerd.En ik vind het heerlijk om die kennis weer door te geven aan de volgende generatie quiltsters, jong en oud.

Ik ben echt een traditionele quiltster en dat geeft me ook het gevoel alsof ik in een lange, historische rij van vrouwen sta, die dit al sinds eeuwen voor hun ontspanning (en vanuit behoefte) deden. Ik lees dan ook graag boeken over de historie van quilts en lappendekens. Art Quilts kan ik best mooi vinden, maar ik zal ze zelf niet gauw maken. Het trekt me gewoon niet! Wat beslist niet wil zeggen, dat ik alleen maar val voor antieke stofjes of kleuren! Moderne designs en felle kleuren zijn dingen waar ik ook zeker heel warm voor kan lopen! Mijn favoriete stof ontwerpster is dan ook Fig Tree Designs van Moda. Kijk maar naar de layout van dit blog (de quilt die als achtergrond is gebruikt is de Honeybunch-Ode aan Ansje, met Fig Tree stofjes) en mijn site! Echt ook mijn ding hoor!

In Januari 2004 ben ik dan ook begonnen aan een Baby Jane (die op mijn www-site een eigen pagina heeft) en ben ik daardoor echt verslaafd geraakt aan kleine blokjes, 4,5″ in het vierkant. Na lange tijd wat in het slop gezeten te hebben, ben ik begin 2011 er weer mee verder gegaan en waren de blokken af en aan elkaar in november van dat jaar. Opnieuw heeft ie toen enige tijd stil gelegen en op 23 Februari 2016 is de top af gekomen, zodat ik in 2016 hem nu kan gaan hand quilten.

Samplers (merklappen) zijn lange tijd echt mijn ding geweest, door de vele variaties die dit je al geeft tijdens het proces van het maken van de quilt-top. Ik hou erg van afwisseling, zowel in stofjes als technieken, en heb dan ook meestal wel de nodige quilts liggen in diverse stadia, want het gaat meestal niet snel en zijn langjarige projecten bij mij.

Sinds ik in oktober 2012 een Pfaff naai/borduurmachine erbij heb gekocht met boventransport, maak ik graag ook meer op de machine. Vooral de patronen met snelle snijmethodes vind ik heel leuk om te maken. Of ik ontwerp patronen voor voorgesneden pakketjes zoals (mini)charm pack of jelly rolls.

Ook hand borduren doe ik sinds januari 2010 wat regelmatiger. Binnen het patchwork worden ook steeds meer combinaties gemaakt tussen traditioneel blokjes naaien en borduurwerkjes binnen één ontwerp. Ik hou dan ook erg van stitchery en vooral van de diverse Australische ontwerpsters.

Meestal geef ik wel aan bestaande ontwerpen mijn eigen draai en breidt ze uit met bv. diverse soorten borduursteken. Mijn Christmas Wishes (gemaakt in okt. 2009) is daar een mooi voorbeeld van. 

En sinds ik goed kan appliqueren, heb ik daar ook duidelijk meer lol in (zeg maar gerust “is het mijn nieuwe liefde”) en heb ik minstens 1 patroon wel onderhanden. En dat kan wisselen tussen de Pemberly, Stonefields, Reiko Kato BOM, 1827 Album Sampler of een eigen ontwerp waar ik mee bezig ben, zoals “Flowers from my Heart” (2015), gemaakt voor mijn moeder.

Ook Baltimore patronen stelen vaak mijn hart, maar een Kim McClean in Kaffe Fasset stof is voor mij ook niet te versmaden. Breed geörienteerd dus!

Verder maak ik veel gebruik van Electric Quilt 7, een quilt-ontwerp programma op de PC. Ik kan daar letterlijk eindeloos in zitten tekenen en niet elk ontwerp haalt de eindstreep, maar je ideeën uitleven en vast leggen is al een hobby op zich! De “Flowers from my Heart” heb ik dus helemaal zelf ontworpen en ook de blokken grotendeels zelf getekend. Tegenwoordig geef ik ook les in EQ en het is zo leuk om te zien hoe mensen blij worden als ze na een dag weer meer kunnen met dit programma!

Ik vind het dan ook erg leuk om af en toe zelf ontwerpjes (voor quilts en borduurwerkjes) te maken en die te laten zien op mijn Craftluver’s blog. Voorheen ontwierp ik ook jaarlijks een BOM die ik dan gratis deelde. In 2011 was dat de Celtic BOM en in 2012 is dat 4 maanden de BOM Verleidelijke Vormen geweest, met diverse technieken. In 2013 zijn dat allerlei MINI quiltjes geweest en daarna ben ik daar mee gestopt, om mijn tijd en energie weer op andere zaken en quilts te kunnen richten, zoals de publicatie van de door mij ontworpen en gemaakte “Honeybunch, Ode aan Ansje”-quilt, die als beginners cursus in de Quilt en Zo heeft gestaan in 2013-2014 (nr 23-26). Het was heel leuk om zo’n hele cursus eens uit te schrijven en allerlei technieken erin te verwerken. Het patroon van deze quilt is nu ook los te bestellen bij mij! Evenals het patroon van de quilt “Flopke”, die gelanceerd werd in 2014 op de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk:

Op dit blog kun je mijn vorderingen volgen en vertel ik over mijn dagelijkse beslommeringen (Daily Chit-Chat), met of zonder Flopke, die ook gek is op stofjes en naaldjes (zucht)!

Veel plezier met rond kijken verder!

Advertenties